Udelukkelser og handlinger ved objektdetektering

Indstillinger

Beskrivelse

Udfør automatisk anbefalede handlinger

Hvis afkrydsningsfeltet ikke er markeret, arbejder Kaspersky-programmets hovedkomponenter i interaktiv tilstand. Det betyder, at Kaspersky-programmet beder dig om at beslutte, hvilken handling der skal udføres for registrerede objekter og trusler, hvis indstillingen Spørg bruger er valgt i indstillingerne for File Anti-Virus, Safe Browsing, Mail Anti-Virus, Systemovervågning og Forebyggelse af indtrængen.

Hvis afkrydsningsfeltet er markeret, vælger Kaspersky-programmet automatisk handlingen baseret på regler defineret af Kasperskys eksperter.

Slet skadelige værktøjer, adware, automatiske opkaldsfunktioner og mistænkelige pakker

Hvis afkrydsningsfeltet er markeret, sletter Kaspersky-programmet skadelige værktøjer, adware, automatiske opkaldsfunktioner og mistænkelige pakker i den automatiske beskyttelsestilstand.

Funktionen er tilgængelig, hvis afkrydsningsfeltet Udfør automatisk anbefalede handlinger er markeret.

Brug teknologien Avanceret desinfektion (kræver betydelige computerressourcer)

Hvis afkrydsningsfeltet er markeret, vises en pop op-meddelelse på skærmen, når der registreres skadelig aktivitet i operativsystemet. I meddelelsen tilbyder Kaspersky-programmet brugeren at udføre Avanceret desinfektion af computeren. Når brugeren har godkendt denne procedure, neutraliserer Kaspersky-programmet truslen. Når den avanceret desinfektionsprocedure er gennemført, genstarter Kaspersky-programmet computeren. Den avancerede desinfektionsteknologi bruger en betydelig mængde computerressourcer, hvilket kan gøre andre programmer langsommere.

Mens programmet registrerer en aktiv infektion, er nogle operativsystemfunktioner muligvis ikke tilgængelige (f.eks. lancering af moduler i en proces, der kører i baggrunden). Tilgængeligheden af operativsystemet gendannes, når avanceret desinfektion er fuldført og computeren er genstartet.

Registrerede objekttyper

Programmet registrerer forskellige typer objekter, f.eks. vira og orme, trojanske heste og adware. Du kan finde flere oplysninger i Kasperskys Encyclopedia.

Opdag stalkerware

Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, registrerer Kaspersky-programmet stalkerware-applikationer, der hjælper kriminelle med at få adgang til din placering, beskeder eller websteder og sociale netværk, du besøger.

Opdag legitime apps, som ubudne gæster kan bruge til at beskadige din computer eller personlige data

Hvis afkrydsningsfeltet er markeret, registrerer Kaspersky-programmet lovlig software, der kan bruges af kriminelle til at beskadige din computer eller personlige data. Denne software inkluderer fjernadministrationsprogrammer, som systemadministratorer kan bruge til at få adgang til grænsefladen på en computer via fjernadgang med henblik på overvågning eller administration.

Kaspersky-programmet registrerer ikke fjernadministrationsprogrammer, som der er tillid til.

Objekter, der er pakket flere gange

Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, registrerer Kaspersky-programmet filer, der er pakket flere gange, inklusive af forskellige pakkere. Pakning flere gange gør det vanskeligt at scanne objekter.

Administrer undtagelser

Hvis du klikker på dette link, åbnes vinduet Undtagelser med en liste over scanningsundtagelser. En scanningsundtagelse er et sæt betingelser, der, når de er opfyldt, får programmet til ikke at scanne et bestemt objekt for vira og andre trusler.

Du kan tilføje, redigere eller slette undtagelser fra listen.

I vinduet til tilføjelse eller redigering af en undtagelse kan du definere specifikke betingelser, der, når de er opfyldt, forhindrer, at objekter bliver scannet (programmet scanner dem ikke):

• Fil eller mappe, der skal undtages fra scanninger (du kan også undtage eksekverbare filer for programmer og processer). Du kan bruge masker i overensstemmelse med følgende regler:
    • Tegnet * (asterisk), som optager pladsen for et hvilket som helst sæt tegn, undtagen tegnene \ og / (skilletegn for navne på filer og mapper i stier til filer og mapper). F.eks. vil masken C:\*\*.txt inkludere alle stier til filer med TXT-filtypenavnet placeret i mapper på C:-drevet, men ikke i undermapper.
    • To på hinanden følgende *-tegn optager pladsen for et hvilket som helst sæt tegn (herunder et tomt sæt) i fil- eller mappenavnet, herunder tegnene \ og / (skilletegn for navne på filer og mapper i stier til filer og mapper). F.eks. vil masken C:\Mappe\**\*.txt inkludere alle stier til filer med TXT-filtypenavnet placeret i mappen ved navn Mappe pånær mappen selv. Masken skal inkludere mindst ét indlejringsniveau. Masken C:\**\*.txt er ikke en gyldig maske.
    • Tegnet ? (spørgsmålstegn), som optager pladsen for et hvilket som helst enkelt tegn, undtagen tegnene \ og / (skilletegn for navnene på filer og mapper i stier til filer og mapper). F.eks. vil masken C:\Mappe\???.txt inkludere stier til alle filer i mappen ved navn Mappe, som har TXT-filtypenavnet og et navn bestående af tre tegn.
  • Type af objekter, der skal undtages fra scanninger. Indtast navnet på objekttypen i henhold til klassifikationen i Kasperskys Encyclopedia (f.eks. E-mail-Worm, Rootkit eller RemoteAdmin). Du kan bruge masker med tegnet ? (erstatter et hvilket som helst enkelt tegn) og tegnet * (erstatter et hvilket som helst antal tegn). Hvis masken Client* f.eks. angives, undtager programmet objekterne Client-IRC, Client-P2P og Client-SMTP fra scanninger.
  • Objektkontrolsum. Sammenligning af kontrolsummen for et objekt med den kontrolsum, der er angivet i denne indstilling, giver scanningen mulighed for at undtage et objekt, der ikke har været ændret siden sidste scanning.
  • Beskyttelseskomponenter, som denne undtagelse anvendes for.

I stedet for at slette en undtagelse fra listen kan du ændre status for en undtagelse til Inaktiv (i vinduet til tilføjelse eller redigering af en undtagelse). Når undtagelsen er inaktiv, bliver den ikke anvendt.

Angiv programmer, der er tillid til

Når du klikker på dette link, åbnes et vindue med en liste over programmer, der er tillid til. Kaspersky-programmet overvåger ikke filaktivitet og netværksaktivitet for programmer, der er tillid til, (herunder skadelige programmer) og overvåger ikke disse programmers forespørgsler til systemregistreringsdatabasen.

Du kan tilføje, redigere eller slette programmer, der er tillid til, fra listen.

Selv hvis et program er på listen med programmer, der er tillid til, fortsætter Kaspersky-programmet med at scanne den eksekverbare fil og behandlingen af dette program for vira og andre trusler. Hvis du ikke vil scanne den eksekverbare fil og processen for et program, der er tillid til, skal du tilføje programmet til listen med undtagelser.

Når du tilføjer eller redigerer et program, der er tillid til, i vinduet Undtagelser for program, kan du angive regler, der bliver brugt af Kaspersky-programmet til at overvåge aktiviteten for et program, der er tillid til.

I vinduet Undtagelser for program findes følgende regler:

• Scan ikke åbnede filer.
  • Overvåg ikke programaktivitet. Forebyggelse af indtrængen overvåger ikke programaktivitet.
  • Nedarv ikke begrænsningerne fra den (programmets) overordnede proces. Hvis begrænsninger for en overordnet proces eller et program ikke nedarves, overvåges programaktivitet i henhold til dine definerede regler eller i henhold til reglerne for den tillidsgruppe, som programmet tilhører.
  • Overvåg ikke aktiviteten i børneprogrammer.
  • Bloker ikke interaktion med Kaspersky-programmets grænseflade. Programmet har tilladelse til at administrere Kaspersky-programmet ved at bruge dens grafiske grænseflade. Det kan være nødvendigt at give programmet tilladelse til at administrere grænsefladen i Kaspersky-programmet, når du bruger et program med forbindelse til fjernskrivebord eller et program, der understøtter brug af en dataindtastningsenhed. Eksempler på sådanne enheder omfatter touchpads og grafiske tabletter.
  • Scan ikke al trafik (eller krypteret trafik). Afhængigt af den valgte indstilling (Scan ikke al trafik eller Scan ikke krypteret netværkstrafik) undtager Kaspersky-programmet al programmets netværkstrafik eller trafik overført over SSL fra at blive scannet. Værdien af denne indstilling påvirker ikke driften af Firewall: Firewall scanner programtrafikken i overensstemmelse Firewall-indstillingerne. Undtagelserne påvirker Mail Anti-Virus, Sikker browsing og Anti-Spam. Du kan angive de IP-adresser eller netværksporte, som der skal gælde trafikkontrolbegrænsninger for.

Hvis du ændrer status for et program til Inaktiv i vinduet Undtagelser for program, behandler Kaspersky-programmet ikke programmet som et pålideligt program. På den måde kan du midlertidigt undtage et program fra tillidslisten uden faktisk at slette det fra listen.